Giysilerdeki Şarap Lekesi Nasıl Çıkar ?

Tasheli

1- Şarabın yapılışı

Giysilerdeki Şarap Lekesi Nasıl Çıkar?

Giysilerdeki Şarap Lekesi Nasıl Çıkar

Şarap Nedir?

1- Şarabın yapılışı

Şarap, meyvenin (genellikle üzüm) fermente edilmesiyle üretilen alkollü bir içecektir.

Şarap Nedir ?
Şarap üzüm suyunun fermente edilmesi ile elde edilen alkollü bir içecektir. Üzüm dışında diğer meyvelerden yapılan şaraplar, her zaman isimlerine göre adlandırılır. Şarap içerisinde %87.7 oranında su, %11 oranında alkol, %1 oranında asit ve %0.2 oranında tanin bulunmaktadır.
Tanımlamak gerekirse, şarap, ezilmiş veya bütün taze üzümün veya üzüm şırasının tamamen veya kısmen sadece alkolik mayalanmasıyla elde edilen üründür. Alkolik mayalanma, üzüm şekerinin alkol ve karbonik gaza dönüşümü anlamına gelir; bu dönüşüm, üzümler olgunlaşırkan üzerlerine böcekler tarafından bırakılan mikroskopik mantarlardan oluşan maya sayesinde gerçekleşir. Günümüzde bir başka mayalama usulü daha bilinmektedir; malo laktik mayalama diye adlandırılan bu mayalama, tadı yumuşatan asit oranının düşmesiyle, bazı bakterilerce malik asidin yoğunluğunun azalmasıyla gerçekleşir ; bu mayalama, kırmızı şaraplar için kaçınılmazdır, beyaz şaraplarda daha az kullanılır. Fakat, bir çok nedene bağlı olarak, elde edilen ürünler belirgin bir şekilde farklı olabilirler.
Beyaz şaraplarla kırmızı şaraplar, renkleri ve kırmızı şarapların tanenli yapılarıyla birbirlerinden ayrılırlar. Bu nitelikler, bağ çubuğunun cinsine bağlı olduğu gibi, mayalanma halinde bulunan kabukların emiliminin etkisine de bağlıdır. Bu emilim olmadığı taktirde, siyah bir üzümden (Pinot de champagne) beyaz şarap da elde edilebilir.

Tasheli

2- Şarabın diğer kullanım yerleri

2.a Din

2.b Eczacılık

2.c Edebiyat

 

Giysilerdeki Şarap Lekesi

Genellikle yemek ve özel günlerde başımıza gelen ve şarabın çeşitli sebeplerle giysilerimize, halılara ve koltuklara dökülmesi sonucu oluşur.

Giysilerdeki Şarap Lekesi Nasıl Çıkar?

Şarap lekesi kırmızısından dolayı zor leke gurubundandır ve organik lekelerdendir. Leke yeni iken lekeli bölgeyi ters çevirerek soğuk suya tutun. Daha sonra ılık suda hazırlanmış deterjanla o bölgeyi silin. Akabinde yıkama talimatlarına göre ürünü yıkayın.Leke halen çıkmamışsa Su ve sirkeyi eşit oranda karıştırarak sildikten sonra şampuanlayınız.

Buradaki işlemlerden sonuç alamadığınızda veya lekeler zorlu olduğunu düşünüyorsanız AYBA Temizlik ve Halı Yıkama’dan Halı YıkamaKoltuk Yıkama ve Stor Perde Yıkama konusunda uygulamalı yardım talep edebilirsiniz.
Sipariş İçin : 0224 224 8571

UYARI: Burada verilen leke çıkarma yöntemleri bilgi amaçlıdır. Bu işlemleri uygularken ürünlerinizin yıkama ve temizleme talimatlarını mutlaka inceleyiniz. Oluşabilecek olumsuzluklardan AYBA Temizlik ve Halı Yıkama sorumlu tutulamaz.

Bir yanıt yazın

SİPARİŞ