Japon Yapıştırıcısı Nasıl Çıkar ?

Japon Yapıştırıcısı Nasıl Çıkar ?

Japon Yapıştırıcısı Nasıl Çıkar

Japon Yapıştırıcı Nedir?

Siyanoakrilat veya Türkçedeki yaygın adıyla Japon yapıştırıcı; tek bileşenli, çözücü (solvent) içermeyen, çabuk kuruyan (2-50 saniye), ısı direnci yüksek olan, az bir miktarla yapışma sağlayan, çok küçük boşluklara bile nüfuz eden bir yapıştırıcı. Siyanoakrilat, endüstriyel kullanımda genellikle CA olarak kısaltılır.

Kullanım yerleri farklılık gösterir. Gözenekli ve gözenekli olmayan yüzeylerin yapıştırılmasında, plastik (PVC, ABS, polistren, polistrol) , ahşap, metal, çini, porselen, seramik, deri, kauçuk, mantar, mukavva vs. malzemelerin yapıştırılmasında kullanılabilir.

Giysideki Japon Yapıştırıcısı Nasıl Çıkar?

Japon yapıştırıcısı lekesi ne yazık ki çıkmaz hatta olduğu yeri yakar fakat yinede bazı yöntemler denenebilir.

Beyaz, üstünde desen bulunmayan bir kağıt mendili veya temiz bir bezi, aseton esaslı oje çıkarıcı ile nemlendirin. (Muhtemelen aseton bulunmayan oje çıkarıcı daha güvenlidir, fakat etkisi daha düşüktür.)
Yapıştırıcı bulunan kumaşın iç bölümünde kalan ufak bir dikiş yerinde veya küçük göze görünmeyen bir noktada aseton içeren oje çıkarıcıyı deneyerek kumaşın dokusuna zararda bulunmadığına ve kumaşta renk değişimi olmadığına emin olun.
Oje çıkarıcıyı emdirdiğiniz kağıt mendil veya bez yardımıyla yapıştırıcı olan bölgeyi ovmadan bastırarak kompres yapın.
Kağıt mendili 2-3 dakika japon yapıştırıcısının üzerinde bekletin.
Plastik bir kazıcı alet veya küt ağızlı bir bıçak kullanarak gevşemiş olması gereken yapıştırıcıyı dikkatlice düzgün bir şekilde kazıyın.
Eğer yapıştırıcı kumaşın arka bölümüne kadar geçerse, bu işlemi lekenin iki tarafında birkaç kere tekrarlamak durumunda bulunabilirsiniz.

Kimyasal Leke Çıkarma Yöntemi

Japon yapıştırıcısı lekesi ne yazık ki çıkmaz hatta olduğu yeri yakar fakat yinede bazı yöntemler denenebilir.

Aseton esaslı oje çıkarıcıyı emdirmiş olduğunuz kağıt mendili veya bezle, yapıştırıcı bulunan noktayı bastırarak temizleyin.
Yapıştırıcı pul pul dökülünceye kadar diş fırçası kullanarak tedbirli bir şekilde ovun.
Silme ve ovalama işlemlerini birkaç kere tekrarladıktan sonra, eğer yapıştırıcı çıkmazsa yapıştırıcı olan alanı çok ince bir zımparayla yavaşça zımparalayın. Çok dikkat etmeye gayret gösterin, aksi taktirde kumaşa zarar verebilirsiniz veya kumaşı delerek yırtabilirsiniz.
Doğrudan doğruya yapıştırıcının kalıntısı bulunduğu alana birkaç damla sıvı çamaşır deterjanı dökün, baş ve işaret parmaklarınızla bölgede ki japon yapıştırıcısı olan bölümü ovun.
Kumaşta, halıda veya koltukta uygulamada bulunduğunuz bölgeyi dikkatlice durulayın.
Kuruduktan sonra yapıştırıcının kalıbı kalmadığını kontrol edin.

Buradaki işlemlerden sonuç alamadığınızda veya lekeler zorlu olduğunu düşünüyorsanız AYBA Temizlik ve Halı Yıkama’dan Halı Yıkama – Koltuk Yıkama ve Stor Perde Yıkama konusunda uygulamalı yardım talep edebilirsiniz.
Sipariş İçin : 0224 224 8571

UYARI: Burada verilen leke çıkarma yöntemleri bilgi amaçlıdır. Bu işlemleri uygularken ürünlerinizin yıkama ve temizleme talimatlarını mutlaka inceleyiniz. Oluşabilecek olumsuzluklardan AYBA Temizlik ve Halı Yıkama sorumlu tutulamaz.

Bir yanıt yazın

SİPARİŞ